Zondag 26 mei is het weer zover: de Lionsclubs Opmeer-Medemblik en Hoorn-WF organiseren voor de 18e keer de autotoertocht Oldtimers voor Oldtimers. Een terugkerend succes voor senioren én bezitters van klassieke wagens. Gezamenlijk rijden ze over de mooiste wegen van West-Friesland. Heeft u een klassieke wagen en wilt u meedoen, meld u zich snel aan voor deze feestelijke rondtoer.

Een impressie:

Zie ook onze videobeelden op youtube.

Dit  keer zullen de medewerkers van De Zonnebloem regio Wognum/Zuidermeer senioren die nog zelfstandig wonen en graag meerijden, ophalen en brengen  naar het parkeerterrein van de IDL en Deen achter het winkelcentrum van Wognum. Daar  staan de klassieke auto opgesteld en ontvangen de Lions de senioren als hun gasten.

Maar liefst zeventig eigenaren van automobielen die ouder zijn dan 25 jaar, zullen met hun passagiers, veelal geboren in de eerste helft van de vorige eeuw - dus eigenlijk ook ‘oldtimers’ - weer herinneringen kunnen ophalen uit vroegere tijden.

Uniek rallyschild
Voor de rijders van de oldtimers begint het evenement rond 12.00 uur. Zij verzamelen zich op het terrein van Roele de Vries, bij het oude stationnetje van de Stoomtram Hoorn-Medemblik in Wognum. Hier kunnen de wagens bewonderd en gefotografeerd worden en krijgen alle chauffeurs het unieke 'rallyschild OfO 2019' van Buro19/TACO-Adviseert uitgereikt. Rond 13.00 uur vertrekken de oldtimers in twee groepen richting Wognum om hun gasten op te halen. Vanzelfsprekend helpen de leden van Lionsclubs Opmeer-Medemblik en Hoorn-WF de senrioren  bij het in- en uitstappen, want klassieke wagens auto’s hebben nu eenmaal geen hedendaags comfort. Eenmaal aan boord, leert de ervaring, is de rit voor beide partijen een feest.

Nostalgische rit
De rit voert onder meer via Medemblik, naar Andijk. Daarna wordt de tocht voortgezet richting Venhuizen, Wijdenes, en Schellinkhout via de Noorderdracht naar Oosterblokker. De  nostalgische tocht eindigt tussen 15.30 en 16.00 uur bij  restaurant De Nadorst in Westerblokker. Hier kunnen de passagiers met hun chauffeurs tot ongeveer 17.00 uur napraten en nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje. Voor extra gezelligheid zorgen zangeres Kelly ter Brugge, accordeonist Sjaak Wester en conferencier Meindert Nieuweboer.

Heeft u een klassieke wagen en wilt u ouderen een onvergetelijke dag bezorgen?  Meld u zich dan snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Ben Rinkel op 06-53174449, als vertegenwoordiger van de Lionsclubs Opmeer-Medemblik en Hoorn WF.

Om dit evenement tot een succes te maken zijn niet alleen veel klassieke wagens en vrijwilligers nodig, maar ook sponsors. Wij prijzen ons gelukkig dat we de steun hebben van bedrijven als Kenter Accountants en Autobedrijf Peter Ursem (beide Zwaag), Highpack (Hem), Wester Auto’s (Wognum), Stern Auto Lease (Purmerend), Koopman bedrijfswagens, Peugeot garage Mooy,  Blokdijk automobielen en Regio Control (allen Opmeer) en De Nadorst (Blokker).

Liever kijken dan lezen klik dan op voor de prachtige youtube video op https://youtu.be/Hd4gn10rZVg

 

Oldtimers for Oldtimers

De fameuze rondrit ‘Oldtimers voor Oldtimers’, die door het Westfriese landschap voert, is elk jaar weer een groot succes. Dit jaar hebben de Lions Club Opmeer en Lions Club Hoorn samen met De Zonnebloem besloten ook nog thuiswonende senioren te trakteren op de bekende nostalgische rondrit van ongeveer 50 km. Voor deze tocht – welke wordt gehouden op zondag 27 mei – zijn hierdoor meer oude automobielen nodig.

Het is de zeventiende keer dat Lions Club Opmeer en Lions Club Hoorn het evenement “Oldtimers for Oldtimers” organiseren. Nu de nog thuiswonende senioren uit de gemeente Opmeer mee kunnen rijden, ziet de rit er iets anders uit. De klassieke wagens verzamelen zich rond 12.00 uur op het terrein van Roele de Vries, bij het oude stationnetje in Wognum van de Stoomtram Hoorn-Medemblik, waar alle chauffeurs het unieke 'rallyschild 2018' uitgereikt krijgen. Hier kunnen de wagens bekeken en gefotografeerd worden.

Rond 12.45 uur vertrekken twee groepen Oldtimers richting de wijksteunpunten de Lindehof in Hoogwoud en de Schakel in Spanbroek om hun gasten op te halen. Naar verwachting zullen zo’n zeventig ouderen meerijden in de twee stoeten van circa vijfendertig automobielen. En als het weer meezit, kunnen velen genieten in een wagen met een open dak.

Rond 15.30 eindigt de rit uur bij restaurant “de Nadorst” in Blokker. Daar is er voor iedereen een hapje en een drankje en zorgen zangeres Kelly ter Bruggen en conferencier Piet Zee voor extra gezelligheid.

Vanzelfsprekend zorgen de Zonnebloemmedewerkers en de Lionsleden voor hulp bij in- en uitstappen.

De eerste groep oldtimereigenaren hebben zich al ingeschreven, maar er zijn nog zo’n tien extra antieke wagens nodig. Heeft u een oldtimer en gunt u een senior een onvergetelijke rit? Meld u zich dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw personalia en de gegevens van uw auto. Meer informatie is ook te vinden op: www.lionsopmeer.nl.

Mirjam Kaaijer heeft meegereden en een leuk stukje geschreven.

Klik hier voor het laatste persbericht

 

 

Het evenement Oldtimers for Oldtimers was dit jaar weer zeer geslaagd! Rond de 75 ouderen hebben genoten van een prachtige middag: een reis door ons mooie Westfriesland in een oldtimer bij geweldig weer en aansluitend een stuk mooi zang en vertier in café de Nadorst. Met dank aan alle bezitters van oldtimers die meededen, de sponsors (natura en financieel) en de vrijwilligers zoals de motorrijders en de mensen van Regio Control.

Hoe mooi was het? De volgende beelden spreken voor zich (klik op de foto voor een groter beeld):

 

 Video's:

 

 

 

Mooi bericht in De Kogge...

 

 


 

 

Al 1000 bejaarden hebben genoten in 1000 prachtige oldtimers met enthousiaste chauffeurs. Wij zijn trots op dit evenement.

In 2017 voor de 16e keer!

Wil je meerijden met je eigen oldtimer? Meld je aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Ben Rinkel T 06-53174449.

PERSBERICHT
Zondag 28 mei is het weer zover: De Lions Clubs Opmeer en Hoorn WF organiseren op zondag 28 mei voor de 16e keer de autotoertocht Oldtimers voor Oldtimers. Dit keer zullen de bewoners van de verzorgingscentra Vijverstaete in Avenhorn en Rozenstaete in De Goorn plaats nemen in een van de zestig oldtimers om te genieten van het Westfriese landschap. Bent u in het bezit van een klassieke wagen en wilt u ouderen een onvergetelijke dag bezorgen? Meld u zich dan snel aan via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of neem contact op met Ben Rinkel op 06-53174449, als vertegenwoordiger van de Lions Clubs Opmeer en Hoorn WF. 

Maar liefst zestig eigenaren van automobielen die ouder zijn dan 25 jaar zullen met hun passagiers, veelal geboren in de eerste helft van de vorige eeuw en dus eigenlijk ook ‘oldtimers’, weer herinneringen kunnen ophalen uit vroegere tijden. 

Nostalgische rit:

Rond 12.00 uur verzamelen de klassieke wagens zich op het terrein van Roele de Vries, bij het oude stationnetje in Wognum van de Stoomtram Hoorn Medemblik om bewonderd en gefotografeerd te worden. Hier krijgen alle chauffeurs het unieke 'rallyschild OfO 2017' van Garage Geel uit Avenhorn uitgereikt. Het startschot van de rit zal rond 12.45 uur worden gegeven en zullen de Oldtimers in twee groepen richting Avenhorn en De Goorn vertrekken om hun gasten op te halen. Daar begint de werkelijke rit die zorgvuldig is uitgestippeld en onder meer voert door de mijzenpolder en de Eilandspolder ( Walingsdijk, Mijzerdijk, Westeide, Molendijk (Schermerhorn) , Oostdijk , Lutkedijk (Obdam) , Zandwerven, Zomerdijk, Via Kerkweg, Nieuweweg en Hoornseweg (Wognum) via Keern, Berkmergouw, Zwaagmergouw (Zwaag) richting Blokker De rit eindigt rond 15.30 uur bij restaurant De Nadorst in Blokker. Daar kunnen de passagiers met hun chauffeurs tot ongeveer 17.00 uur napraten en nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje. Voor extra gezelligheid zorgen zangeres Kelly ter Brugge , Accordeonist Sjaak Wester en conferencier Piet Zee.

Vanzelfsprekend zorgen de Lionsleden uit Opmeer en Hoorn voor hulp bij in- en uitstappen, want ouderwetse auto’s hebben nu eenmaal geen hedendaags comfort. Eenmaal aan boord zal alles een feest zijn. 

Om dit evenement tot een succes te maken zijn niet alleen veel klassieke wagens en vrijwilligers nodig, maar ook sponsors. Wij prijzen ons gelukkig dat we de steun hebben van bedrijven als Kenter Accountants (Zwaag), Highpack (Hem), cabrio.nl (Leersum), Wester Auto’s (Wognum), Autobedrijf Peter Ursem (Zwaag), SternLease (Purmerend), Garage Geel (Avenhorn), Regio Control (Opmeer) en De Nadorst (Blokker).

Heeft u ook een klassieker en wilt u ook meerijden?

dan kunt u zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw personalia en de gegevens van uw auto. Ook kunt u de informatie vinden op onze website www.lionsopmeer.nl.

 

 

 

Verslag 15e keer Oldtimers for Oldtimers 2016

 

De klassieke toertocht Oldtimers voor Oldtimers is dit jaar voor de vijftiende keer gehouden. Lions Club Opmeer en Hoorn WF trakteerden de bewoners van de verzorgingshuizen Sweelinckhof uit Wognum en Horstenburgh uit Obdam op de inmiddels befaamde autorit door het Westfriese landschap. Initiatiefnemers van de Oldtimertoertocht Ben en Edith Rinkel kijken terug op een geslaagde dag: ‘Gelukkig hebben we geen spatje regen gehad.’

Begeleid door twaalf motorrijders, die voor de verkeersveiligheid zorgden, haalden zestig chauffeurs met hun klassieke auto zestig senioren op bij de twee verzorgingshuizen. Alle wagens kwamen in Spanbroek tezamen. Daar vandaan werd de tocht van ongeveer 50 km vervolgd richting Hoogwoud, De Langereis Zandwerven, Nibbixwoud, Zwaagdijk, de Bangert en de Koewijzend. Met als eindpunt De Nadorst in Blokker. Passagiers en chauffeurs konden daar onder het genot van een drankje en een hapje nagenieten van de tocht. Zangeres Kelly ter Brugge, accordeonist Andre Wester en de Westfriese cabaretier Piet Zee zorgden voor muziek en vrolijkheid.

Gerard Bakker, voorzitter van Lions Club Opmeer, bedankte Ben en Edith Rinkel voor hun 15-jarige inzet voor het evenement Oldtimers voor Oldtimers. Dankzij het lidmaatschap van Ben Rinkel eind 2002 bij Lions Club Opmeer, kon Old for Old een jaarlijks terugkerend Lions-evenement worden. De voorzitter overhandigde het echtpaar en een aardige attentie.

Sponsors
Om dit evenement mogelijk te maken zijn sponsors onontbeerlijk. Op dit moment zijn dat: Kenter Accountants-Adviseurs uit Hoorn, Highpack uit Hem, Aannemingsbedrijf Wit uit Wognum, Autobedrijf Peter Ursem uit Zwaag, Garage Wester Wognum uit Wognum, Bakkerij Braas uit Obdam, Stern Auto Lease uit Purmerend, Arco Luchttechniek uit Opmeer, Regio Control uit Opmeer en de Nadorst uit Blokker. 

mooi toeren
instappen
feest!
veiligheid belangrijk!
pech snel verholpen
leuk samen!
de 'motorclub' helpt mee

Foto's instappen bij Sweelinckhof

Route Obdam (pdf) Route Wognum (pdf)

 

Met de volgende link kom je direct op een videoverslag van RTVNH Olf for Old 2014  http://www.rtvnh.nl/nieuws/144472/Oldtimers+aan+de+rol+met+Westfriese+old+timers?desktopversion=true