Lionsclub Opmeer-Medemblik bestaat 30 jaar!!

Al 30 jaar is Lionsclub Opmeer-Medemblik een warme enthousiaste service-club die zich op verschillende manieren inzet voor de medemens.
En daarnaast voor zichzelf en met zichzelf interessante en leuke activiteiten organiseert.
Die combinatie zorgt er voor dat we al 30 jaar bestaan en dat er gelukkig nog steeds leden in de club zitten, die er vanaf dag 1 bij zijn en die bijgedragen hebben tot de opbouw van de club tot wat die nu is.
Er komen gelukkig ook nog steeds nieuwe leden bij. Veel nieuwe leden zien het nut van een service-club en sluiten zich er graag bij aan.
 
We zouden het 30-jarig jubileum in op 14 juni 2021 groots vieren, maar door corona hebben we dat in z'n geheel moeten afblazen. Nou ja, in z'n geheel?
Nee, het bestuur heeft aan alle leden die hun steentje hebben bijgedragen aan de opbouw van onze Lions Club persoonlijk een geschenk bezorgd.
Op veilige corona-afstand uiteraard:

 

Maar we hebben meer gedaan:


30-jarig jubileumgeschenk

Om het dertigjarig jubileum van Lionsclub Opmeer-Medemblik niet helemaal in stilte voorbij te laten gaan is op 17 juni het “30-JARIG JUBILEUMGESCHENK” aangeboden aan Stichting Kledingbank De Drie Musketiers in Medemblik.

Vanwege het coronavirus is de geplande feestavond van de Lionsclub op 14 juni niet doorgegaan. Wanneer het weer mogelijk is zal het jubileum alsnog op grootse wijze gevierd worden.

Jan van Vliet ontving namens de Kledingbank het jubileumgeschenk van de Lionsclub. Het geld is bestemd voor kinderkleding.


De Kledingbank is in 2013 gestart en is in verband met de coronacrisis drie maanden gesloten geweest. Inmiddels heeft ze haar deuren voor zo'n 325 vaste klanten weer geopend.
Per jaar verkoopt de Kledingbank tienduizenden kledingstukken.
Er wordt naast kledinginzameling, als het modeseizoen is afgelopen, ook kleding aangekocht van onder andere modewinkelketens.

Met de cheque van de Lionsclub wordt met name kinderkleding uit het afgelopen seizoen gekocht.
Volgens van Vliet zijn blouses, in allerlei variaties het meest geliefde kledingstuk.


Stichting Kledingbank De Drie Musketiers is een burgerinitiatief en is actief in Medemblik en omstreken en wordt volledig door vrijwilligers gerund. Nieuwe vrijwilligers zijn overigens nog altijd zeer welkom.
Mensen met een kleine beurs kunnen bij de Kledingbank kleding krijgen, zonder dat er geld aan te pas komt.
Nadat gekeken is of iemand aan de voorwaarden voldoet om klant te worden, ontvangt zij een aantal punten per gezinslid per maand om kleding mee te kopen. Zo kost een broek bijvoorbeeld twee punten.

De Kledingbank ontvangt geen enkele subsidie en is dus volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, serviceclubs en sponsoring door bedrijven. Zo hebben diverse bedrijven in de omgeving van de Kledingbank kosteloos ruimte beschikbaar gesteld voor opslag van kleding.
Kleding die in de winkel niet meer verkoopbaar is, wordt uiteindelijk verkocht aan een kledingopkoper c.q. een voddenboer.