Op vrijdagavond 16 december 2022 gingen de Lions van Opmeer-Medemblik de strijd aan van het gesloten kampioenschap van Medemblik. Tussen half acht en acht uur druppelden de deelnemers binnen. Aan de gespannen blikken was zichtbaar dat het een serieuze strijd zou gaan worden. Ruud  kon door zijn recente rugoperatie niet meedoen, maar hij zette als joker zijn partner Gerda in. De andere Lions keken het met enige vrees en terughoudendheid aan.  Zou een ons onbekende kandidaat de hoofdprijs voor onze neus wegkapen. Met alle respect voor Gerda; al snel bleek dat we niet veel van haar te vrezen hadden.

 

De programmacommissie verdeelde ons via het trekken van lootjes over vier teams. Geheel willekeurig volgens zeggen. Maar het viel uw verslaggever wel op dat het team van de uiteindelijke kampioen niet bepaald de zwakste teamsamenstelling had. Tegen elkaar op strijdend, dreven ze elkaar naar grote prestaties. Eigenlijk niet vreemd dus dat de andere teamtoppers het onderspit moesten delven. Eric werd uiteindelijk glansrijk kampioen. Heel knap, toch nipt gevolgd door Cor. In bijgaande fotoserie is te zien hoe Eric dit realiseerde.

 

Eerst rustig enigszins nonchalant zijn beurt afwachtend, maar onderwijl de tegenstanders nauwkeurig analyserend.

 

Vervolgens met grote zorg de juiste bal uitzoeken. Zo herken je de toppers.

 

Daarna de bal al iets voor het begin van de baan loslaten, 1 keer laten stuiteren en dan met een verwoestende vaart richting de kegels. Snelheden van ruim boven de 30 km per uur zijn genoteerd.

 

En dan de na-beweging. Arm doorzwaaien en de bal nakijken. Je weet namelijk nooit of je met je ogen nog iets moet corrigeren. Ik heb het niemand anders zo zien doen. Er zal jarenlange studie en training aan vooraf gegaan zijn. Voor de subtoppers onder ons misschien een tip om op te trainen komend jaar.

We hebben daarnaast nog wel wat andere technieken gezien. Op onderstaande foto is te zien dat Bert het blijkbaar na zijn worp toch nog niet helemaal vertrouwd. Terecht dus, want hij kon niet winnen van zijn teamwinnaar Nico W.