Zomerrit 1

Komt uw klassieker niet meer uit de garage?  
Probeer eens een route van de WFRally of Willemsrally te rijden!

Door de maatregelen rond het coronavirus heeft de rally commissie de rally van 19 april j.l. moeten verplaatsen naar een latere datum. De voorjaarsrit is dus helaas vervallen. Maar dat betekent niet dat uw klassieke of hobby-auto binnen moet blijven met dit prachtige zomerweer. De Wegenwacht adviseert één keer per week met uw auto te rijden, dus waarom zou u van de nood niet een deugd maken.

De rally commissie biedt u een prachtig traject van een halve dag aan om te rijden. Start is voor gebouw 66 op Willemsoord in Den Helder.
Waar het eindpunt is houden we nog even geheim!
Trek er dus gerust op uit, want veel wegen zijn nu lekker rustig. Maar ga niet allemaal tegelijk op pad en vermijd drukke plaatsen. Hou tijdens een stop onderweg voldoende afstand tot anderen (1,5 meter) en volg altijd de aanwijzingen op die de overheden verstrekken. 

Veel plezier tijdens uw eigen zomerrit nummer 1!


De oplossing kunt u opsturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Wil je de volgende afbeelding afdrukken, klik er dan op voor een PDF-versie:
 
 

LAATSTE NIEUWS WF-Rally 2020

De jaarlijkse editie van de West-Friesland Rally* die op 19 april zou worden verreden is vanwege de coronacrisis afgelast en wordt verplaatst naar het najaar.


We gaan er in het najaar, als het Corona-drama hopelijk achter ons ligt, een feestje van maken!
We houden u op de hoogte. Iedereen sterkte en gezondheid gewenst!


Beste Rallyliefhebbers,

Er is nog een onduidelijkheid geslopen in de 2 categorieën waarin deelgenomen kan worden. Vandaar hier nog even de precieze uitleg:

Er wordt gereden in 2 klassen en wel Sportklasse met historische auto’s (tot en met 1979) en Tourklasse, auto’s die ouder en jonger zijn.

Het is dus niet mogelijk met een snelle hedendaagse auto in de sportklasse te rijden. Dat vereist ervaring die juist mensen met oudere auto’s die vaker rally’s hebben gereden hebben opgedaan. Het is geen wedstrijd!

De uitnodigingen zijn de deur uit en de eerste aanmeldingen zijn binnen.

Er volgen nu vragen naar info en adressen waar de starts en finish plaatsvinden:

a. Den Helder: Garage MultiGarage, Drs. F. Bijlweg 71H, 1784 MD Den Helder. Hier vindt ook de uitleg en training            van 21 maart plaats.

b. Wognum: Garage Wester, Westerspoor 17, 1687 AZ Wognum

Finish locatie: Willemsoord 47, gebouw 66 , 1781 AS Den Helder. Vanaf 16.00 uur worden hier de auto's verwacht. Zij zullen voor of bij slecht weer in gebouw 66 worden opgesteld, zodat het publiek kan genieten van de mooie auto's.

Er zal voor de rijders een drankje en hapje worden verzorgd gedurende de wachttijd totdat de prijsuitreiking om 17.30 uur  zal plaatsvinden. Er zal tevens gelegenheid zijn om in te tekenen voor een rallydiner. Dit zal later naar de deelnemers worden gecommuniceerd. Voor bezoekers zal er ook een drankje en een hapje te koop zijn.

 

Bericht van onze rally uitzetters: zondag 19 april  is de West-Frieslandrally 2020

Beste Rallyrijders

Op zaterdag 21 maart 2020 is er de gelegenheid uw kennis van het rallyrijden bij te spijkeren. Wij zullen ‘s-morgens u de verschillende systemen uitleggen.   Dat doen wij in Den Helder. Meldt u aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat wij rekening kunnen houden met het juiste aantal personen. De kosten voor deze rallylessen, lespakket en een kopje koffie of thee zijn €5,- pp. (ter plaatse te betalen)

Op zondag 19 april is het echt zover! Dan gaat u het avontuur aan en steunt u door uw deelname het goede doel: Leger des Heils: Project Vast en Verder  

Wij staan er klaar voor en hebben er zin in!! De Lionsclubs Den Helder en Opmeer-Medemblik ondersteunen ons.

We verwachten u op 19 april tenminste 30 minuten voordat u start. Uw starttijd en startplaats wordt aan u per email bekend gemaakt. Bij binnenkomst meldt u zich bij de inschrijftafel, waar u de zaken ontvangt die u nodig heeft tijdens de rally. Denk aan routeschild voor op uw auto, routeboeken, bonnen ed.

De eerste auto rijdt weg om 09.31 uur. De West-Friesland Rally kent twee klassen  n.l. Sport en Tour.

De Sportklasse is voor rijders die meer uitdagingen aangaan of iets ervaren teams, de Tour routes zijn relatief makkelijk, met hier en daar wat extra finesse om uw bovenkamer op de proef te stellen. Natuurlijk moeten wij het op enkele punten spannend maken want er moet wel een winnaar uitkomen. Goed lezen en goed kijken en dan is het goed te doen en heeft u een leuke dag. Degene met de minste strafpunten wint. Hardrijden is nergens nodig en verboden. U dient zich altijd aan de wegenverkeerswet te houden. Er zijn hele smalle weggetjes bij!!

Mocht u tijd hebben om om u heen te kijken dan kunt u genieten van prachtige huizen, vergezichten en ontluikende bollenvelden. We hanteren verschillende rallysystemen, dus let goed op bij de overgangen. Twijfelt u, stop langs de weg waar het kan en kijk eerst goed voordat u verder rijdt.

De totale route is best lang dus neem bij de pauzemomenten uw rust. De finish van de deelnemers  wordt verwacht tussen 15.46 en 17.26 uur.

Hans Broekmeulen en Piet van Doesburg.

Verantwoording:

De Serviceclubs Lions Opmeer-Medemblik en Den Helder zetten zich al 30 jaar in om organisaties, die een betere samenleving nastreven, te helpen.  Dit helpen kan op verschillende manieren, soms met geld soms met hulpmiddelen in nature en soms alleen met adviezen.

Ons motto is “We Serve”.   Met dit uitgangspunt proberen we oplossingen te vinden voor problemen/probleempjes wereldwijd, maar vooral ook in onze eigen regio.

Zo hebben we al 7 jaar Make-a-Wish Nederland ondersteund  met een Rally, zodat  kinderen van 3 tot 18 jaar uit West-Friesland met een levensbedreigende ziekte een wens in vervulling mogen laten  gaan. 

Dit jaar is een meer regionaal doel verkozen vanwege het bijzondere van dat doel om te realiseren .

Regionaal doel Lionsactie 2020:  Leger des Heils Den Helder. Het Leger des Heils helpt en zorgt voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Want zij geloven dat iedereen er toe doet.

Project Vast en Verder
Vast en Verder richt zich op jongeren van 16 tot 25 jaar die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. Veel van deze jongeren hebben psychiatrische problemen. In één tot twee jaar ontwikkelen zij onder meer hun sociale vaardigheden, woonvaardigheden en leren zij omgaan met verslavingsproblemen en de aanpak van hun schulden. Vast en Verder is een erkend penitentiair programma.   Locaties van Vast en Verder bevinden zich in Den Helder, Alkmaar en Hoofddorp.

 

Hoe gaan we dat doen?

Via  de WEST-FRIESLAND RALLY op zondag  19 april.

       

We gaan op één dag, zondag 19 april,  een fantastische rally houden, starten doen we op twee locaties: in Wognum bij garagebedrijf WESTER en in Den Helder bij Multigarage van Nico Slopsma; maken van daaraf een unieke rit, met leuke en interessante bezienswaardigheden onderweg, naar de 1e stoplocatie in de Wieringermeer op een bijzondere plek  en vervolgen de rit om te eindigen in Den Helder bij Willemsoord  met een leuke ontvangst.

We rijden in 2 categorieën: Historische auto’s (tot en met 1979) en auto’s vanaf 1980. De kosten voor deelname zijn € 80. Tevens maken we onderscheid : Sportklasse voor de meer ervaren rijders en Tourklasse voor de overige rijders.

Interesse voor de rally, zie hieronder en volg onze verdere informatie op www.lionsopmeer-medemblik.nl/rally  of nog beter meldt u aan bij:  His Wilms (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  of Hans Broekmeulen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) dan krijgt u vanzelf alle verdere details zonder verplichting.

Ben jij in het bezit van een bijzondere auto, rij dan op zondag 19 april mee met de West-Friesland Rally 2020! Tijdens deze unieke toerrit ontmoeten alle soorten auto’s elkaar. De inschrijving staat open voor oldtimers, youngtimers, sport auto’s, cabrio’s en bijzondere auto’s ongeacht het bouwjaar.
De West-Fiesland Rally 2020 is een unieke rit voor autoliefhebbers waarbij het deelnemers van start tot finish aan niets ontbreekt. En… het is voor het goede doel.

Lionsclubs Opmeer-Medemblik en Den Helder zamelen geld in voor Leger des Heils Den Helder.

Extra informatie:

De rit wordt uitgezet door Piet van Doesburg en Hans Broekmeulen, die in het verleden ervaring hebben opgedaan in o.a. de Tulpenrally en ook de Willemsrally van Den Helder verzorgen. Als ervaren uitzetters hebben zij een bijzondere route door het mooie Noord Hollandse land gemaakt. Alle equipes krijgen uitgebreide instructies, waardoor zowel beginnende als ervaren rijders een speciale uitdaging aan kunnen gaan. Sportiviteit en gezelligheid gaan hand in hand voor het goede doel.

Voor de start van de rally worden de systemen/technieken uiteraard uitgelegd en kan getraind worden. Dit is op zaterdag 21maart bij Nico Slopsma Multigarage in Den Helder; kosten voor koffie e.d. is € 5 pp (ter plekke kan dit betaald worden). Bij de West-Friesland autorally gaat het niet om snelheid, maar om goed navigeren, doorzettingsvermogen én goede zin.

De eerste prijs in iedere categorie is naast een beker een diner voor 4 personen bij hem/haar thuis! Dat wordt verzorgd door de Lionsleden. Voor de nummers 2 en 3 zijn er bekers/medailles te winnen!

Inschrijfgeld voor deze verzorgde dag bedraagt € 80,= per equipe (auto incl. 2 personen). Meerdere deelnemers per equipe is mogelijk (bijbetaling p/p €25,=). Door het uitoefenen van je hobby steun je niet alleen het goede doel maar geniet je van een dag vol rijplezier. Schrijf je dus snel in voor dit onvergetelijke evenement

De Rallycommissie 2020:

His Wilms, Nico Nuijens, Hans Broekmeulen, Piet van Doesburg, Ralf  Artz, Bob Haitsma, Richard van der Leijden., Rob Metselaar en Jan Schuit.

 

Voor  aanmelden en meer informatie:

His Wilms (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  of Hans Broekmeulen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

NB.     Na aanmelding ontvangt u binnen één dag het inschrijfformulier.