Zondag 26 mei is het weer zover: de Lionsclubs Opmeer-Medemblik en Hoorn-WF organiseren voor de 18e keer de autotoertocht Oldtimers voor Oldtimers. Een terugkerend succes voor senioren én bezitters van klassieke wagens. Gezamenlijk rijden ze over de mooiste wegen van West-Friesland. Heeft u een klassieke wagen en wilt u meedoen, meld u zich snel aan voor deze feestelijke rondtoer.

Een impressie:

Zie ook onze videobeelden op youtube.

Dit  keer zullen de medewerkers van De Zonnebloem regio Wognum/Zuidermeer senioren die nog zelfstandig wonen en graag meerijden, ophalen en brengen  naar het parkeerterrein van de IDL en Deen achter het winkelcentrum van Wognum. Daar  staan de klassieke auto opgesteld en ontvangen de Lions de senioren als hun gasten.

Maar liefst zeventig eigenaren van automobielen die ouder zijn dan 25 jaar, zullen met hun passagiers, veelal geboren in de eerste helft van de vorige eeuw - dus eigenlijk ook ‘oldtimers’ - weer herinneringen kunnen ophalen uit vroegere tijden.

Uniek rallyschild
Voor de rijders van de oldtimers begint het evenement rond 12.00 uur. Zij verzamelen zich op het terrein van Roele de Vries, bij het oude stationnetje van de Stoomtram Hoorn-Medemblik in Wognum. Hier kunnen de wagens bewonderd en gefotografeerd worden en krijgen alle chauffeurs het unieke 'rallyschild OfO 2019' van Buro19/TACO-Adviseert uitgereikt. Rond 13.00 uur vertrekken de oldtimers in twee groepen richting Wognum om hun gasten op te halen. Vanzelfsprekend helpen de leden van Lionsclubs Opmeer-Medemblik en Hoorn-WF de senrioren  bij het in- en uitstappen, want klassieke wagens auto’s hebben nu eenmaal geen hedendaags comfort. Eenmaal aan boord, leert de ervaring, is de rit voor beide partijen een feest.

Nostalgische rit
De rit voert onder meer via Medemblik, naar Andijk. Daarna wordt de tocht voortgezet richting Venhuizen, Wijdenes, en Schellinkhout via de Noorderdracht naar Oosterblokker. De  nostalgische tocht eindigt tussen 15.30 en 16.00 uur bij  restaurant De Nadorst in Westerblokker. Hier kunnen de passagiers met hun chauffeurs tot ongeveer 17.00 uur napraten en nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje. Voor extra gezelligheid zorgen zangeres Kelly ter Brugge, accordeonist Sjaak Wester en conferencier Meindert Nieuweboer.

Heeft u een klassieke wagen en wilt u ouderen een onvergetelijke dag bezorgen?  Meld u zich dan snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Ben Rinkel op 06-53174449, als vertegenwoordiger van de Lionsclubs Opmeer-Medemblik en Hoorn WF.

Om dit evenement tot een succes te maken zijn niet alleen veel klassieke wagens en vrijwilligers nodig, maar ook sponsors. Wij prijzen ons gelukkig dat we de steun hebben van bedrijven als Kenter Accountants en Autobedrijf Peter Ursem (beide Zwaag), Highpack (Hem), Wester Auto’s (Wognum), Stern Auto Lease (Purmerend), Koopman bedrijfswagens, Peugeot garage Mooy,  Blokdijk automobielen en Regio Control (allen Opmeer) en De Nadorst (Blokker).