Liever kijken dan lezen klik dan op voor de prachtige youtube video op https://youtu.be/Hd4gn10rZVg

 

Oldtimers for Oldtimers

De fameuze rondrit ‘Oldtimers voor Oldtimers’, die door het Westfriese landschap voert, is elk jaar weer een groot succes. Dit jaar hebben de Lions Club Opmeer en Lions Club Hoorn samen met De Zonnebloem besloten ook nog thuiswonende senioren te trakteren op de bekende nostalgische rondrit van ongeveer 50 km. Voor deze tocht – welke wordt gehouden op zondag 27 mei – zijn hierdoor meer oude automobielen nodig.

Het is de zeventiende keer dat Lions Club Opmeer en Lions Club Hoorn het evenement “Oldtimers for Oldtimers” organiseren. Nu de nog thuiswonende senioren uit de gemeente Opmeer mee kunnen rijden, ziet de rit er iets anders uit. De klassieke wagens verzamelen zich rond 12.00 uur op het terrein van Roele de Vries, bij het oude stationnetje in Wognum van de Stoomtram Hoorn-Medemblik, waar alle chauffeurs het unieke 'rallyschild 2018' uitgereikt krijgen. Hier kunnen de wagens bekeken en gefotografeerd worden.

Rond 12.45 uur vertrekken twee groepen Oldtimers richting de wijksteunpunten de Lindehof in Hoogwoud en de Schakel in Spanbroek om hun gasten op te halen. Naar verwachting zullen zo’n zeventig ouderen meerijden in de twee stoeten van circa vijfendertig automobielen. En als het weer meezit, kunnen velen genieten in een wagen met een open dak.

Rond 15.30 eindigt de rit uur bij restaurant “de Nadorst” in Blokker. Daar is er voor iedereen een hapje en een drankje en zorgen zangeres Kelly ter Bruggen en conferencier Piet Zee voor extra gezelligheid.

Vanzelfsprekend zorgen de Zonnebloemmedewerkers en de Lionsleden voor hulp bij in- en uitstappen.

De eerste groep oldtimereigenaren hebben zich al ingeschreven, maar er zijn nog zo’n tien extra antieke wagens nodig. Heeft u een oldtimer en gunt u een senior een onvergetelijke rit? Meld u zich dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw personalia en de gegevens van uw auto. Meer informatie is ook te vinden op: www.lionsopmeer.nl.

Mirjam Kaaijer heeft meegereden en een leuk stukje geschreven.

Klik hier voor het laatste persbericht