Verslag 15e keer Oldtimers for Oldtimers 2016

 

De klassieke toertocht Oldtimers voor Oldtimers is dit jaar voor de vijftiende keer gehouden. Lions Club Opmeer en Hoorn WF trakteerden de bewoners van de verzorgingshuizen Sweelinckhof uit Wognum en Horstenburgh uit Obdam op de inmiddels befaamde autorit door het Westfriese landschap. Initiatiefnemers van de Oldtimertoertocht Ben en Edith Rinkel kijken terug op een geslaagde dag: ‘Gelukkig hebben we geen spatje regen gehad.’

Begeleid door twaalf motorrijders, die voor de verkeersveiligheid zorgden, haalden zestig chauffeurs met hun klassieke auto zestig senioren op bij de twee verzorgingshuizen. Alle wagens kwamen in Spanbroek tezamen. Daar vandaan werd de tocht van ongeveer 50 km vervolgd richting Hoogwoud, De Langereis Zandwerven, Nibbixwoud, Zwaagdijk, de Bangert en de Koewijzend. Met als eindpunt De Nadorst in Blokker. Passagiers en chauffeurs konden daar onder het genot van een drankje en een hapje nagenieten van de tocht. Zangeres Kelly ter Brugge, accordeonist Andre Wester en de Westfriese cabaretier Piet Zee zorgden voor muziek en vrolijkheid.

Gerard Bakker, voorzitter van Lions Club Opmeer, bedankte Ben en Edith Rinkel voor hun 15-jarige inzet voor het evenement Oldtimers voor Oldtimers. Dankzij het lidmaatschap van Ben Rinkel eind 2002 bij Lions Club Opmeer, kon Old for Old een jaarlijks terugkerend Lions-evenement worden. De voorzitter overhandigde het echtpaar en een aardige attentie.

Sponsors
Om dit evenement mogelijk te maken zijn sponsors onontbeerlijk. Op dit moment zijn dat: Kenter Accountants-Adviseurs uit Hoorn, Highpack uit Hem, Aannemingsbedrijf Wit uit Wognum, Autobedrijf Peter Ursem uit Zwaag, Garage Wester Wognum uit Wognum, Bakkerij Braas uit Obdam, Stern Auto Lease uit Purmerend, Arco Luchttechniek uit Opmeer, Regio Control uit Opmeer en de Nadorst uit Blokker. 

mooi toeren
instappen
feest!
veiligheid belangrijk!
pech snel verholpen
leuk samen!
de 'motorclub' helpt mee

Foto's instappen bij Sweelinckhof

Route Obdam (pdf) Route Wognum (pdf)

 

Met de volgende link kom je direct op een videoverslag van RTVNH Olf for Old 2014  http://www.rtvnh.nl/nieuws/144472/Oldtimers+aan+de+rol+met+Westfriese+old+timers?desktopversion=true