Oldtimers for Oldtimers 2015

 

De bewoners van de seniorencomplexen Valbrug en St-Maartenshof zullen zondag 31 mei getrakteerd worden op een Oldtimertoertocht door het Westfriese landschap. Het is alweer de veertiende keer dat Lions Clubs Opmeer en Hoorn WF zo'n historische tocht organiseren. Maar liefst zo'n zestig eigenaren van Oldtimer automobielen zullen met hun passagiers, geboren in de vorige eeuw en dus eigenlijk ook Oldtimers, weer herinneringen kunnen ophalen uit vroegere tijden.

 

Rond 12.00 uur verzamelen de Oldtimers zich op het terrein van GP Groot / v.h. Roele de Vries, bij het oude stationnetje van Wognum van Stoomtram Hoorn Medemblik. Hier krijgen alle chauffeurs het unieke 'rallyschild 2015' van Autobedrijf Wester Wognum/Highpack uitgereikt. Tegen 12.45 uur wordt het startschot gegeven waarna twee groepen Oldtimers richting Medemblik vertrekken. Zij zullen omstreeks 13.15 uur aankomen bij Valbrug en St. Maartenshof. Lionsleden uit Opmeer en Hoorn zijn daar al aanwezig om de gasten te verwelkomen en ze te helpen met instappen in de Oldtimers. Vervolgens wordt rond 13:45 uur met de rondrit van ongeveer vijftig kilometer gestart. De stoet glimmende klassiekers zal onder meer rijden langs Twisk, richting de Weere, Aartswoud, Kolhorn, Nieuwe Niedorp, Hoogwoud, Zandwerven, Bobeldijk, Hoorn (Huesmolen/langs politiebureau) en Blokker.

Tussen 15.15 en 15.45 uur eindigt de historische tocht bij de Nadorst in Westerblokker. Passagiers en chauffeurs kunnen hier nagenieten onder het genot van een drankje en versnapering. En last but not least: zangeres Kelly ter Brugge en de Westfriese cabaretier Piet Zee treden in de Nadorst op.

 

Om dit evenement mogelijk te maken zijn behalve Oldtimers en vrijwilligers, ook sponsors noodzakelijk. Op dit moment zijn dat de bedrijven: Kenter Accountants uit Zwaag, Autobedrijf Wester uit Wognum, Autobedrijf Peter Ursem uit Zwaag, Braas Brood & Banket uit Obdam.

Bent u in het bezit van een Oldtimer en voelt u er ook wel voor om deze senioren op 31 mei een onvergetelijke middag te bezorgen, dan kunt u zich nog aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van personalia en de gegevens van uw auto. Meer informatie: www.lionsopmeer.nl. U kunt ook bellen met Ben Rinkel, T:06-53174449.