Al 1000 bejaarden hebben genoten in 1000 prachtige oldtimers met enthousiaste chauffeurs. Wij zijn trots op dit evenement.

In 2017 voor de 16e keer!

Wil je meerijden met je eigen oldtimer? Meld je aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Ben Rinkel T 06-53174449.

PERSBERICHT
Zondag 28 mei is het weer zover: De Lions Clubs Opmeer en Hoorn WF organiseren op zondag 28 mei voor de 16e keer de autotoertocht Oldtimers voor Oldtimers. Dit keer zullen de bewoners van de verzorgingscentra Vijverstaete in Avenhorn en Rozenstaete in De Goorn plaats nemen in een van de zestig oldtimers om te genieten van het Westfriese landschap. Bent u in het bezit van een klassieke wagen en wilt u ouderen een onvergetelijke dag bezorgen? Meld u zich dan snel aan via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of neem contact op met Ben Rinkel op 06-53174449, als vertegenwoordiger van de Lions Clubs Opmeer en Hoorn WF. 

Maar liefst zestig eigenaren van automobielen die ouder zijn dan 25 jaar zullen met hun passagiers, veelal geboren in de eerste helft van de vorige eeuw en dus eigenlijk ook ‘oldtimers’, weer herinneringen kunnen ophalen uit vroegere tijden. 

Nostalgische rit:

Rond 12.00 uur verzamelen de klassieke wagens zich op het terrein van Roele de Vries, bij het oude stationnetje in Wognum van de Stoomtram Hoorn Medemblik om bewonderd en gefotografeerd te worden. Hier krijgen alle chauffeurs het unieke 'rallyschild OfO 2017' van Garage Geel uit Avenhorn uitgereikt. Het startschot van de rit zal rond 12.45 uur worden gegeven en zullen de Oldtimers in twee groepen richting Avenhorn en De Goorn vertrekken om hun gasten op te halen. Daar begint de werkelijke rit die zorgvuldig is uitgestippeld en onder meer voert door de mijzenpolder en de Eilandspolder ( Walingsdijk, Mijzerdijk, Westeide, Molendijk (Schermerhorn) , Oostdijk , Lutkedijk (Obdam) , Zandwerven, Zomerdijk, Via Kerkweg, Nieuweweg en Hoornseweg (Wognum) via Keern, Berkmergouw, Zwaagmergouw (Zwaag) richting Blokker De rit eindigt rond 15.30 uur bij restaurant De Nadorst in Blokker. Daar kunnen de passagiers met hun chauffeurs tot ongeveer 17.00 uur napraten en nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje. Voor extra gezelligheid zorgen zangeres Kelly ter Brugge , Accordeonist Sjaak Wester en conferencier Piet Zee.

Vanzelfsprekend zorgen de Lionsleden uit Opmeer en Hoorn voor hulp bij in- en uitstappen, want ouderwetse auto’s hebben nu eenmaal geen hedendaags comfort. Eenmaal aan boord zal alles een feest zijn. 

Om dit evenement tot een succes te maken zijn niet alleen veel klassieke wagens en vrijwilligers nodig, maar ook sponsors. Wij prijzen ons gelukkig dat we de steun hebben van bedrijven als Kenter Accountants (Zwaag), Highpack (Hem), cabrio.nl (Leersum), Wester Auto’s (Wognum), Autobedrijf Peter Ursem (Zwaag), SternLease (Purmerend), Garage Geel (Avenhorn), Regio Control (Opmeer) en De Nadorst (Blokker).

Heeft u ook een klassieker en wilt u ook meerijden?

dan kunt u zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw personalia en de gegevens van uw auto. Ook kunt u de informatie vinden op onze website www.lionsopmeer.nl.