LOOP DE MOLENWANDELING EN STEUN MEELMOLEN DE LASTDRAGER


Lionsclub Opmeer-Medemblik heeft een prachtige wandeling langs de molens in de gemeente Opmeer uitgezet.
De wandeling is 11 kilometer lang en begint en eindigt in Hoogwoud bij de uit 1527 daterende korenmolen De Lastdrager die na een ingrijpende restauratie nu weer graan maalt en de grondstof levert aan de lokale bakkerij en ook pannenkoekmeel levert.

Onderweg doet u de molens De Vier Winden en De Kaagmolen aan. De Vier Winden is een poldermolen in Langereis, in het buitengebied van Opmeer. De molen is in 1891 gebouwd voor bemaling van de polder De Lage Hoek, ter vervanging van een molen die een jaar eerder door blikseminslag was afgebrand.
De Kaagmolen is een poldermolen die in 1654 gebouwd is voor bemaling van de Kaagpolder. De Molen staat in het buitengebied van Spanbroek, in De Kaag.
De wandeling gaat bovendien langs de plek waar ooit De Houtzaagmolen uit 1727 draaide, deze molen was een gentleman onder de vele plompe collega's.

Wanneer u de cultuurerfgoederen aandoet, treft u de molenaar die u graag informatie over de molen geeft.
Uw bijdrage voor deze wandeling van € 5,00 en voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50 komt rechtstreek ten goede aan de nieuwe zeilen waarmee De Lastdrager onlangs is uitgerust.

Wandelt u ook mee zaterdag 5 juni? Met uw deelname steunt u automatisch ons cultureel erfgoed.

Bij ’t Kerkhuys in Spanbroek is een koffie-to-go en gelegenheid voor een sanitaire stop. Eenmaal terug ruikt u de vers gebakken pannenkoeken. Uiteraard gebakken met meel  van De Lastdrager.
Een afsluiter om van te smullen en hij kost maar € 1,00.
Dus trek die zaterdagmorgen de sportieve stappers aan en geniet!

De Lastdrager is geopend voor bezichtiging als de coronaregels het toelaten. Alle coronamaatregelen worden natuurlijk door iedereen in acht genomen. Dit betekent onder meer dat u 1,5 meter afstand houdt bij iedere persoon die niet tot uw eigen huishouden behoort.

U kunt zich voor deze wandeling aanmelden via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 5 juni ’s morgens  kunt u zich bij de start ook nog aanmelden.

Wandelaars kunnen starten tussen 09.00 en 11.00 uur. De route kan ook gefietst worden.

Heel graag tot de 5juni !