Lions Club Opmeer haalt € 1.000,00 op voor de Kapberg. 

Opmeer: Zo'n120 ondernemers bezochten vorige week de netwerkborrel van de gemeente Opmeer en de Ondernemersvereniging Midden-Westfriesland.

De netwerkborrel vond plaats bij de Museumboerderij West-Friesland aan de Koningspade 31 in Hoogwoud. Deze keer staat het onderwerp Duurzame energietransitie en het project de bouw van een Kapberg bij de Museumboerderij West-Frisia Adriaan Donker  in Hoogwoud centraal.

Bij de stand van de Lions Club Opmeer konden de ondernemers broodjes warme beenham en Hollandse Nieuwe haring kopen. Hoogtepunt van de bijeenkomst was echter de veiling van twee vaatjes Hollandse Nieuwe haring. Het veilen ging de burgermeester van Opmeer, Gert Jan Nijpels, goed af.

Richard op ’t Veld van Cafe-Restaurant-Partycentrum ‘t Centrum uit De Weere. sleepte het eerste vaatje met 24 stuks van deze overheerlijke lekkernij in de wacht met een bod van 200 euro. Dennis van Diepen van Dakdekkersbedrijf G.N. van Diepen b.v. uit Opmeer telde voor het tweede vaatje met 36 haringen maar liefst 280 euro neer. In totaal is er 1000 euro bijeengebracht voor het goede doel, dit keer het project van de nieuw te bouwen Kapberg bij Museumboerderij West-Frisia

Naast het veilen van de twee kantjes nieuwe haring wist de burgermeester ook nog enkele toezeggingen van ondernemers los te krijgen om de bouw van de Kapberg met raad en daad bij te staan en dit project mede helpen te realiseren.

 
 
 
 
 

Klik hier voor de uitnodiging van 2018