Het evenement Oldtimers for Oldtimers was dit jaar weer zeer geslaagd! Rond de 75 ouderen hebben genoten van een prachtige middag: een reis door ons mooie Westfriesland in een oldtimer bij geweldig weer en aansluitend een stuk mooi zang en vertier in café de Nadorst. Met dank aan alle bezitters van oldtimers die meededen, de sponsors (natura en financieel) en de vrijwilligers zoals de motorrijders en de mensen van Regio Control.

Hoe mooi was het? De volgende beelden spreken voor zich (klik op de foto voor een groter beeld):

 

 Video's:

 

 

 

Mooi bericht in De Kogge...

 

 


 

 

Al 1000 bejaarden hebben genoten in 1000 prachtige oldtimers met enthousiaste chauffeurs. Wij zijn trots op dit evenement.

In 2017 voor de 16e keer!

Wil je meerijden met je eigen oldtimer? Meld je aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Ben Rinkel T 06-53174449.

PERSBERICHT
Zondag 28 mei is het weer zover: De Lions Clubs Opmeer en Hoorn WF organiseren op zondag 28 mei voor de 16e keer de autotoertocht Oldtimers voor Oldtimers. Dit keer zullen de bewoners van de verzorgingscentra Vijverstaete in Avenhorn en Rozenstaete in De Goorn plaats nemen in een van de zestig oldtimers om te genieten van het Westfriese landschap. Bent u in het bezit van een klassieke wagen en wilt u ouderen een onvergetelijke dag bezorgen? Meld u zich dan snel aan via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of neem contact op met Ben Rinkel op 06-53174449, als vertegenwoordiger van de Lions Clubs Opmeer en Hoorn WF. 

Maar liefst zestig eigenaren van automobielen die ouder zijn dan 25 jaar zullen met hun passagiers, veelal geboren in de eerste helft van de vorige eeuw en dus eigenlijk ook ‘oldtimers’, weer herinneringen kunnen ophalen uit vroegere tijden. 

Nostalgische rit:

Rond 12.00 uur verzamelen de klassieke wagens zich op het terrein van Roele de Vries, bij het oude stationnetje in Wognum van de Stoomtram Hoorn Medemblik om bewonderd en gefotografeerd te worden. Hier krijgen alle chauffeurs het unieke 'rallyschild OfO 2017' van Garage Geel uit Avenhorn uitgereikt. Het startschot van de rit zal rond 12.45 uur worden gegeven en zullen de Oldtimers in twee groepen richting Avenhorn en De Goorn vertrekken om hun gasten op te halen. Daar begint de werkelijke rit die zorgvuldig is uitgestippeld en onder meer voert door de mijzenpolder en de Eilandspolder ( Walingsdijk, Mijzerdijk, Westeide, Molendijk (Schermerhorn) , Oostdijk , Lutkedijk (Obdam) , Zandwerven, Zomerdijk, Via Kerkweg, Nieuweweg en Hoornseweg (Wognum) via Keern, Berkmergouw, Zwaagmergouw (Zwaag) richting Blokker De rit eindigt rond 15.30 uur bij restaurant De Nadorst in Blokker. Daar kunnen de passagiers met hun chauffeurs tot ongeveer 17.00 uur napraten en nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje. Voor extra gezelligheid zorgen zangeres Kelly ter Brugge , Accordeonist Sjaak Wester en conferencier Piet Zee.

Vanzelfsprekend zorgen de Lionsleden uit Opmeer en Hoorn voor hulp bij in- en uitstappen, want ouderwetse auto’s hebben nu eenmaal geen hedendaags comfort. Eenmaal aan boord zal alles een feest zijn. 

Om dit evenement tot een succes te maken zijn niet alleen veel klassieke wagens en vrijwilligers nodig, maar ook sponsors. Wij prijzen ons gelukkig dat we de steun hebben van bedrijven als Kenter Accountants (Zwaag), Highpack (Hem), cabrio.nl (Leersum), Wester Auto’s (Wognum), Autobedrijf Peter Ursem (Zwaag), SternLease (Purmerend), Garage Geel (Avenhorn), Regio Control (Opmeer) en De Nadorst (Blokker).

Heeft u ook een klassieker en wilt u ook meerijden?

dan kunt u zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw personalia en de gegevens van uw auto. Ook kunt u de informatie vinden op onze website www.lionsopmeer.nl.

 

 

 

Verslag 15e keer Oldtimers for Oldtimers 2016

 

De klassieke toertocht Oldtimers voor Oldtimers is dit jaar voor de vijftiende keer gehouden. Lions Club Opmeer en Hoorn WF trakteerden de bewoners van de verzorgingshuizen Sweelinckhof uit Wognum en Horstenburgh uit Obdam op de inmiddels befaamde autorit door het Westfriese landschap. Initiatiefnemers van de Oldtimertoertocht Ben en Edith Rinkel kijken terug op een geslaagde dag: ‘Gelukkig hebben we geen spatje regen gehad.’

Begeleid door twaalf motorrijders, die voor de verkeersveiligheid zorgden, haalden zestig chauffeurs met hun klassieke auto zestig senioren op bij de twee verzorgingshuizen. Alle wagens kwamen in Spanbroek tezamen. Daar vandaan werd de tocht van ongeveer 50 km vervolgd richting Hoogwoud, De Langereis Zandwerven, Nibbixwoud, Zwaagdijk, de Bangert en de Koewijzend. Met als eindpunt De Nadorst in Blokker. Passagiers en chauffeurs konden daar onder het genot van een drankje en een hapje nagenieten van de tocht. Zangeres Kelly ter Brugge, accordeonist Andre Wester en de Westfriese cabaretier Piet Zee zorgden voor muziek en vrolijkheid.

Gerard Bakker, voorzitter van Lions Club Opmeer, bedankte Ben en Edith Rinkel voor hun 15-jarige inzet voor het evenement Oldtimers voor Oldtimers. Dankzij het lidmaatschap van Ben Rinkel eind 2002 bij Lions Club Opmeer, kon Old for Old een jaarlijks terugkerend Lions-evenement worden. De voorzitter overhandigde het echtpaar en een aardige attentie.

Sponsors
Om dit evenement mogelijk te maken zijn sponsors onontbeerlijk. Op dit moment zijn dat: Kenter Accountants-Adviseurs uit Hoorn, Highpack uit Hem, Aannemingsbedrijf Wit uit Wognum, Autobedrijf Peter Ursem uit Zwaag, Garage Wester Wognum uit Wognum, Bakkerij Braas uit Obdam, Stern Auto Lease uit Purmerend, Arco Luchttechniek uit Opmeer, Regio Control uit Opmeer en de Nadorst uit Blokker. 

mooi toeren
instappen
feest!
veiligheid belangrijk!
pech snel verholpen
leuk samen!
de 'motorclub' helpt mee

Foto's instappen bij Sweelinckhof

Route Obdam (pdf) Route Wognum (pdf)

 

Met de volgende link kom je direct op een videoverslag van RTVNH Olf for Old 2014  http://www.rtvnh.nl/nieuws/144472/Oldtimers+aan+de+rol+met+Westfriese+old+timers?desktopversion=true

 

 

Oldtimers for Oldtimers 2015

 

De bewoners van de seniorencomplexen Valbrug en St-Maartenshof zullen zondag 31 mei getrakteerd worden op een Oldtimertoertocht door het Westfriese landschap. Het is alweer de veertiende keer dat Lions Clubs Opmeer en Hoorn WF zo'n historische tocht organiseren. Maar liefst zo'n zestig eigenaren van Oldtimer automobielen zullen met hun passagiers, geboren in de vorige eeuw en dus eigenlijk ook Oldtimers, weer herinneringen kunnen ophalen uit vroegere tijden.

 

Rond 12.00 uur verzamelen de Oldtimers zich op het terrein van GP Groot / v.h. Roele de Vries, bij het oude stationnetje van Wognum van Stoomtram Hoorn Medemblik. Hier krijgen alle chauffeurs het unieke 'rallyschild 2015' van Autobedrijf Wester Wognum/Highpack uitgereikt. Tegen 12.45 uur wordt het startschot gegeven waarna twee groepen Oldtimers richting Medemblik vertrekken. Zij zullen omstreeks 13.15 uur aankomen bij Valbrug en St. Maartenshof. Lionsleden uit Opmeer en Hoorn zijn daar al aanwezig om de gasten te verwelkomen en ze te helpen met instappen in de Oldtimers. Vervolgens wordt rond 13:45 uur met de rondrit van ongeveer vijftig kilometer gestart. De stoet glimmende klassiekers zal onder meer rijden langs Twisk, richting de Weere, Aartswoud, Kolhorn, Nieuwe Niedorp, Hoogwoud, Zandwerven, Bobeldijk, Hoorn (Huesmolen/langs politiebureau) en Blokker.

Tussen 15.15 en 15.45 uur eindigt de historische tocht bij de Nadorst in Westerblokker. Passagiers en chauffeurs kunnen hier nagenieten onder het genot van een drankje en versnapering. En last but not least: zangeres Kelly ter Brugge en de Westfriese cabaretier Piet Zee treden in de Nadorst op.

 

Om dit evenement mogelijk te maken zijn behalve Oldtimers en vrijwilligers, ook sponsors noodzakelijk. Op dit moment zijn dat de bedrijven: Kenter Accountants uit Zwaag, Autobedrijf Wester uit Wognum, Autobedrijf Peter Ursem uit Zwaag, Braas Brood & Banket uit Obdam.

Bent u in het bezit van een Oldtimer en voelt u er ook wel voor om deze senioren op 31 mei een onvergetelijke middag te bezorgen, dan kunt u zich nog aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van personalia en de gegevens van uw auto. Meer informatie: www.lionsopmeer.nl. U kunt ook bellen met Ben Rinkel, T:06-53174449.

 

Oldtimers for Oldtimers 2014

De Lions Clubs van Opmeer en Hoorn hebben traditioneel aandacht voor de Westfriese Senioren. In dat kader vindt zondag 1 juni de de 13e editie “Oldtimers for Oldtimers” plaats.

Die zondag 1 juni aanstaande zullen de eigenaren van Oldtimer automobielen de senioren uit die vorige eeuw trakteren op een NOSTALGISCHE rit in onze West Friese omgeving die vooral in het voorjaar herinnert aan vroeger. Vorig jaar was het prachtig weer waardoor velen de rit in een open coupé konden maken.

Op dit moment heeft de eerste groep automobiel eigenaren zich reeds ingeschreven  maar er zijn nog plaatsen over voor mooie Oldtimers die met liefde ingezet  kunnen worden voor dit goede doel.

De start locatie is bij Roele de Vries in Wognum. Vanaf 12:00 verzamelen de paradepaardjes zich daar om ruimschoots bewonderd en gefotografeerd worden. Het startschot van de rit zal rond 13.00 uur worden gegeven door de 2 BESTE ONDERNEMERS van West-Friesland.

Vanuit het startpunt zullen de chauffeurs hun gasten ophalen bij de verschillende senioren woningen in Berkhout, De Goorn en Avenhorn. Daar begint de werkelijke rit die zorgvuldig is uitgekozen.

De rit eindigt rond 15.30 uur bij restaurant “de Nadorst” in Blokker. Daar is het dan tijd voor napraten en nagenieten met een versnapering voor de deelnemers en hun gasten. Voor extra gezelligheid zorgen zangeres Kelly ter Bruggen en opnieuw conferancier Piet Zee.

Om dit evenement tot een succes te maken zijn niet alleen veel oldtimers en vrijwilligers nodig maar ook Sponsors. Wij prijzen ons gelukkig dat we de steun hebben van bedrijven als Kenter Accountants ( Zwaag) , Mandema & Partners, Mechatronics (Zwaag), Highpack (Venhuizen), Wester Auto’s (Wognum) en Autobedrijf Peter Ursem (Zwaag).

Vanzelfsprekend zorgen de Lions leden uit Opmeer en Hoorn voor hulp bij instappen en uitstappen want ouderwetse automobielen hebben nu eenmaal geen hedendaags comfort. Eenmaal aan boord zal alles een feest zijn.

Als er Oldtimer of mooie klassiek automobliel bezitters zijn die een seniore passagier op 1 juni  een onvergetelijke middag willen bezorgen kunnen die zich aanmelden op  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding van hun personalia en de gegevens van hun auto. Ook kunt u de informatie vinden op onze website www.lionsopmeer.nl.

Voor vragen kunt U altijd bellen met Ben Rinkel op 06-53174449, als vertegenwoordiger van de Lions Clubs Opmeer en Hoorn WF.

 

Inmiddels is de tocht gereden. Klik op onderstaande link voor een leuke video impressie 

 

http://www.rtvnh.nl/nieuws/144472/Oldtimers+aan+de+rol+met+Westfriese+old+timers?desktopversion=true